Dagen före dopparedagen volume .1

Imörrn kom dom! Löjliga familjen! Tänk ändå hur man kan längta så mycket efter en så löjlig familj. Lika pirrig som man var dagen före julafton på 90-talet.
 
Idag har jag gått i skolan. Torsdagar är typ min favoritdag för det är skolveckans sista dag + har min favoritlektion på morgonen; Accountant in Business. Världens minsta klass på typ 7 personer och en jätteskön lärare. Han är ung, trevlig och påhittig i sin undervisning. Sedan har jag 2h hål, så då kan jag alltid äta lunch och göra bort lite plugg om det skulle behövas. Såsom idag; jag gick till bibblan och gjorde bort tjeckiskaläxan som vi hade till idag.
 
Sen på eftermiddagen har vi vår fantastiskt underbara tjeckiska dåråå. Ne den är faktiskt inte så kul, den är ok. Har den med roliga personer, bl.a. Sara. Idag så hände dock det som inte får hända men som ändå händer lite då och då i mitt liv. Skrattanfall. Vid fel tillfälle. 
 
Shit. Det började med att Sara skickade någon sliten bild på mig på messenger. Å sen var det igång. Vi skickade bilder till varandra och höll bokstavligen på att skratta ihjäl oss. Observera att detta är samtidigt som vi har genomgång av en övning, så alla är tysta förutom en student som ska läsa högt. Tillslut får läraren nog (förståeligt) "Sophie and Sara, what is so funny????!". Vi det här laget har det gått så långt att vi är oförmögna att svara eller ens ursäkta oss. Det lärare inte förstår (!!!) är att den där arga tonen bara gör saken värre. Det är som att hälla på bränsle på en öppen eld! Anfallet eskalerar och man måste liksom försöka kväva ansiktet i sin egen famn o försöka tänka på något riktigt fruktansvärt för att få stopp på det.
 
Efteråt konstaterar både jag och Sara att vi ärvt denna neurotiska gen av våra respektive mammor. Kan ändå tycka att de är rätt härliga och förlösande, de där skrattanafallen. Här kommer en sneak peak på några av bilderna som förorsakade cirkusen.

 

Långa nätter

 
Igår hade vi midterm i vår svåraste / viktigaste kurs. Det var skarpt läge. Den var omskakande. Så mycket stress pga tidspress >>> räknade konstant fel och blev tvungen att ändra mina svar uppemot åtta gånger. Shit asså. Men igårkväll fick jag veta att jag fick 14/15p på den och jag blev så otroligt glad, kanske framförallt lättad. Har inte gått så bra i den tidigare nämligen. Får tacka Senior Martínez för hintarna han gav när jag ställde frågor och visade mina svar. Gav säkert 5 pinnar.

Idag blev det sovmorgon här hemma. Börjar inte förrän 14.30. Blev en sen kväll igår. Inge fest eller så, men det bara blev så... Såg bl.a Fantastic beasts and where to find them på IMAX! Första gången jag var på det. Men står  fast vid att jag inte är så mycket för mkt action och märkliga creatures. Men den var ändå bra och gullig på sitt sätt. Sen kändes det bra att ha sett filmen + att det var en häftigt att uppleva IMAX-effekterna. Hmm, tror jag kröp till sängs efter kl 4. Är ändå hyggligt pigg idag.
 
Nu måste jag verkligen börja göra mig iordning. Men först: fatta att om 2 dagar kommer familjen!! Ser så sjukt mycket fram emot det ♥

Hundbar och världens godaste pannkakor

Gårdagens pannkaksbrunch. Daayyum that was good
 
Lördag och tredje lediga dagen in a row! Måste bara älska när helgen > skolveckan ;) Det negativa som kommer med 3-dagarsveckor är bara att tiden går så förbannat fort. Dessa tre senaste veckor till exempel. Känns som max en. 
 
I torsdags efter Saras innebandymatch och chill på Jarov så var vi ett gäng som gick på Vzorkovna. Vzorkovna är en bar, men inte vilken som helst. För det första ligger den i en källare och är inredd som en kombination mellan en secondhand-affär och Leos Lekland typ. Som en labyrint och massa olika rum, klotter på väggar och tak, soffor hullerombuller, bord på upphöjningar och stegar upp på små loft där man kan dingla med benen och titta ner på folket. Ett piano placerat på en höjd i ett hörn vilket stod för kvällens musik... Och sist men inte minst: hundar! Det går runt hundar lite överallt. Det kändes knepigt men jag hoppas verkigen att de mår bra i den speciella miljön de bor i ♥ Svårt att beskriva detta place men riktigt hipstrigt och cool vibe vill jag påstå!
 
Kom i sängs efter 5 så igår sov jag och Sara länge (läs: till lunchtid). När vi vaknade så utbrast Sara; "PANNKAKOOOOOOOOOOOOR. Vi ska äta pannkakooor på de där jättemysiga pannkaksställleeet". Man var inte en direkt svårflörtad brud som låg där i sängen bredvid. Så vi åkte dit. Världens minsta å gulligaste café med expertis på pannkakor. Var sugen på salt så tog ett matigare pannkakstorn med bacon, avokado och fetaost. Alltså...................... godastse mina lökar de smaco ever fått uppleva. Herregud det var så himla gott. Shit. Är fortf lite smått yrslig av smaksensationen!! I don't even know what to say!
 
Idag ska jag testa på Jarovs löpband (inte löpa, promenera på) för första gången för det regnar ute. Sen måste jag faktiskt börja studera till en mid-term som vi har på tis. 
 
Nu ska jag lägga upp lite bilder från the dog bar också




 

Haircut!

Vet inte hur många gånger jag har sagt till människor i min nävaro att barret mitt måste klippas!! Har nästan varit nära på sätta kökssaxen i det. Var helt enkelt inte ok att gå omkring med så slitna toppar som jag hade. Skrämmer slag på folk liksom.
 
Så i tisdags, vilket förövrigt var en av de tröttaste dagarna i mitt liv, klippte jag mig äntligen.

Kan berätta om tisdagens trötthetsinferno. Vi har första lektionen 7:30 (ångrar djupt att jag tog en kurs som går så snusktigt tidigt). De innebär att vi måste åka hemifrån prick 7. Behövde duscha så klockan var ställd 5.45 - lite tid för snooze! Jag och sara försökte lägga oss i tid på måndagskvällen men slutade med att vi låg uppe till efter 01 å tjattrade i varsin säng. Haaapp, klarar igenom första sessionen vilken är Operations Management. Har sedan hål till 12.45 då jag ska ha Accounting.

Det är här tröttheten eskalerar. Beslutar mig för att gå till bibblan för att vila lite i en av de där sackosäckarna. Alla upptagna förstås. Slutar med att jag sätter mig vid ett bord och vilar huvudet på bänken (ställer ett litet alarm). Somnarr och sover så himla skönt hahaha.  När jag tillslut måste vakna är jag den tröttaste personen på hela VSE, hela Prag, ev. hela CR. Beslutar mig då för att skipppa min lektion och åka hem istället. Så har då alltså haft ett 2h hål på skolan helt i onödan..... 

På vägen hem känne jag dock att det är läge att ta tag i hårsituationen. Så hoppar vid en frissa nära Jarov och de har turligt nog en tid för mig dirr :D En tjeckisk superdupertrevlig kvinna som inte kunde många engelska ord lyckades förstå mig något sånär och så cutta hon ca 10 cm av mina slitna toppar. Känslan nu är helt fantastisk. Det är som ett nytt hår på min hjässa!
 
Okej detta var alltså ett inlägg tillägnat till mitt hår och min trötthet i tisags! Hope you liked it! *If you like these kind of posts, please comment down below and press thumb up!* hehehe

Idag, 17 nov, är det helgdag och alla är lediga från skolan. Nu ska jag äta frukost sen ska vi iväg och kika på Saras innebandymatch. Första för säsongen som vi ska se så det ska bli väldigt roligt att se henne "in action" så att säga. Bye!
 
 

Köööööödddbullar

Klassisk frukoststund i bingen på Jarov med skokartong som bord
 
Heejjee! Igårkväll var det kvällen med stort K. Det var dags för scandinavernas Nation2Nation!!! Buddysystemet hade abonnerat Prags största klubb dagen i ära, Karlovy Lazne med 5 dansgolv fördelat på olika våningar. Jäklar så laddade. Några nyckelord från kvällen som var:
  • Roger Pontare, Broder John, Abba, SHM
  • Svensk utsmetad flagga på kind
  • Köttbullar på tandpetare med lingonsylt 
  • Glögg i shotglas
  • Öl
  • Öl
  • Giffel/-lar
  • Oxygenbar
Å herre min skapare. Det var kul. Idag mår jag dessutom helt ooook. Sitter här i sängen å dricker kaffe å äter senfrukost/lunch. Har snart dagens enda lektion, så jag måste börja göra mig iordning men ville bara slänga in ett inlägg eftersom det var så längesen sist. Sen har jag helg så då har jag tid att peppra på med lite inlägg som kompensation!!

Är inget större fan av färdiga k-bullar, men detta var tammefan bland de ljuvligaste jag smakat

Swedish house mafia B-)För 80 CZK fick man 20 minuter att inhalera fräsch oxygen. Fylld med mineraler som sades motverka både huvudvärk och trötthet.
 

2cool4school

 
Shit pommas vilken vecka det har varit, le brain har fått jobba kan man säga! Så mycket som 5 st examinationer (varav 3 st midterms, 1 final och ett term paper) är nu strukna från listan. Känslan nu, fullständigt amazzzed. Det roliga är att mentaliteten inför hela skolgrejen är så extremt avdramatiserad här om man jämför med hemma. Det jag menar är att här så uppdagas ingen klassisk pluggångest, som jag har en tendens att lida utav hemma.

Kan förse er med ett exempel. I måndags hade jag två mid-terms. En kl 12.45 och en kl 16.15.  Hade pluggat pyttelite på sönkväll för jag och Sara tänkte att vi kan plugga resten på måndag fm, dvs samma dag. Dock kände vi när måndagen var kommen  att det är något magiskt över våra måndagsmorgonar. Vi börjar så sent så då kan vi starta upp veckan på ett lugnt och skönt sätt genom en liten sovmorgon, dusch, bra musik, långfrukost etcetera. Vi bläddrade lite i läroboken och insåg att det nog är  "för sent" att lära sig detta på typ 1h. Så vi droppade det, "vi får gå på känsla istället". Detta är ett exempel på ett beteende som aldrig skulle uppvisas från min sida hemma i Umeå. Där tar jag ansvar och skulle inte lämna ett tentaresultat åt slumpen på det sättet som jag tydligen gör här. Vi gick dit - vi gjorde vårt bästa - med lite flyt får nog godkänt  - och det är det enda som betyder något här ;) 

Hade detta varit hemma hade jag blivit så jävla ångestfylld och less på mig själv. Och det är därför tar jag tag i saker i tid hemma, vill inte utsätta mig för det. Här däremot, finns inte en gnutta ångestkänsla i min kropp. Jag och Sara kan sitta i varsin säng, kvällen innan en exam i tjeckiska och fråga oss själva hur vi i hela friden tänkte när vi bara sket i att plugga till den?? Och sedan kikna av garv "det löser sig, i värsta fall får vi göra en omtenta på skype i januari"

Det är så häftigt att ens mentalitet kan skilja sig så mycket. Jag är samma person som innan, men jobbar så annorlunda i den här pragvärlden. Det är som att jag har plockat upp mig själv från verkligheten i Umeå, droppat mig som en knappnål i Prag där jag lever ett låtsaslife och där jag kan göra lite vad jag vill utan några egentliga konsekvenser.. Till våren är det tillbaks till normala responsibiliteies så det är bara att passsa på att njuta av den här världen där ångest inte verkar vara uppfunnet ännu. :)

Kallt har det hunnit bli däremot, så har inhandlat lite vintermundering för att stå upp emot kylan. Jaaa inte samma nivå som Sverige förstås. För surrade precis med brorsan på telefon och det enda jag såg var vitt??! Jag hoppas att snön väntar lite med att besöka Prag iaf :] 




RSS 2.0