Roligaste terminen

Sitter man här, 23.40, en måndagskväll med två finaler i bagaget. Likaså en bättre köttbit och en 0,5l Urquell som intogs på en nyfunnen lokal restaurang i området vi bor. Ytterligare två finaler infinner sig imorgon. Ena 7.30. Orimligt, kan man tycka, men tydligen ej. 

Sitter man här, å blir full i skratt när jag zoomar ut och tänker på mitt lajf här nere. Kl. 23.41, som sagt. Kanonpigg (sockerhög kanske efter den där KitKaten som slank ned för en stund sedan) och att sova är ännu inaktuellt. Ingen i vår lägenhet sover, för övrigt. Hör att roomisarna kollar på någon kinesisk serie på andra sidan väggen, de tjoar å tjimmar. 
 
Kl. 23.42, som sagt. Operation management först ut imrn att slutexamineras i. Inte kollat igenom uppgifterna ännu, som jag hade försäkrat en i min grupp att jag skulle göra. Asch. Därefter Accountingen som ett följe. Får inte glömma att låna ett sudd och miniräknare av Sara..... Det skulle ju bara vara för dåligt.

"Hur går det, min duktiga lilla krigare?" Säger roomien nu! Hahaha jaa vad ska man säga.. Asså de va då en klen en liten krigare. Men en även en klen liten krigare är med en krigare. Tycker dock inte att jag gör mig förtjänt av den titeln. Snarare en slacker.
 
Mitt utbyte i Prag alltså. En enda stor kontrast. En helt skev verklighet. Å snart är den över..
 
Kl 23:50. Nu hör jag Sally tjuta i en konversation med Sara; "omg, and Sophie is leaving on friday!!!" Ja, tammefann, de gör jag ju. Undrar när jag ska ta tag i packningen och städningen av min del av lägenheten. Omg. Snart händer det verkligen.
 
Kl 00.06. Sitter man här och konstaterar att man i vanlig ordning kört över intern deadline för sova. Nej. Nån måtta får de vara, dags å gå å hämta tandborsten.

Men de vad då en förjävla go köttbit vi fann oss, ångrar nothing!

En ögonblicksbild från ett inledande "pluggmys" som ägde rum för nån timma sen

 OBS vill förtydliga att jag är medveten om att detta är en ytterst temporär, icke-hållbar, livsstil. Just för att den är så extremt temporär som jag lever ut den till sitt fulla max. Blir många tillbakablickar till den här tiden i framtiden, och det är ikke utan det största smilet på läpparna.

One week out - så går tankarna

En ytterst sentimental tjej atm
 
En vecka är vad som återstår av min utbytestermin.

En utbytestermin jag var så osäker på om jag ens skulle ansöka till. Förstod inte riktigt vad jag skulle utomlands å göra. Skulle det ge så mycket? Skulle det ens vara kul? Och skulle jag klara av det? Detta var seriöst hur mina tankegångar gick till en början, när folk började snacka om att ansöka till utländskt universitet. Alla hypade - själv var man panikslagen. För ville ju inte heller bli kvar "ensam" i Umeå medan alla andra åkte iväg.

I januari snicksnsackade jag med en tjej på Uniaden (arbetsmarknadsmässa). En studentrrepresentant för EY närmare bestämt. Hon berättade att hon, likt mig själv, studerat Civilekonomprogrammet vid Umeå Universitet inklusive en utbytestermin. I Tjeckien. I Prag. Och det var bland det roligaste hon gjort i hela sitt liv. 

Praaag.... Tänkte jag. Vad är det för en stad egentligen. Aldrig tidigare vart där och hade väl ingen direkt uppfattning om staden. Påbörjade en research. Verkade som en mycket trevlig stad - billigt också! Och god öl. Fick veta att jag visst "varit" i Prag tidigare - i mammas mage hahaah. Läste om VSE (skolan) och studenthanteringen. Kollade ännu mer bilder. Läste rapporter från tidigare studenter som gjort sitt utbyte i Prag. Plötsligt kändes det som att alla, inte bara pratade om, men lovordade Prag. Överallt tyckte jag mig se och höra Prag Prag Prag.

Pang sa de! Såld! Visste att om jag skulle åka på en utbytestermin så var det hit jag skulle åka.
 
Ägnade dagar å nätter på mitt application letter. Tills jag kände att jag fått ned varenda känsla i min kropp och varenda tanke i mitt huvud om varför just jag borde få åka hit.
 
När vi skulle få veta om/vart vi kom in blev det lite väl dramatiskt, då det visade sig att jag inte fick någon plats på något universitet någonstans. Interntional Office hade visst slarva bort min ansökan. Alla de timmar jag lagt på min ansökan - å sen har de inte ens övervägt den?? :( Blev så fruktansvärt bedrövad. Lika bedrövad som jag senare blev lycklig när de inte bara kunde överlägga min ansökan i efterhand men också värderade den objektivt och lyckades klämma in mig på Vysoka Skola Ekonomicka i Prag även fastän det eg var fullt!!
 
Åhja. Sedan månader av spänning och nervositet. För att sedan den 5 september ta mitt pick o pack och åka till Sthlm och den 7 september vidare till Prag...
 
Måste säga att jag trivts här från dag nummer 1 och har aldrig haft någon riktig hemlängtan. Känns helt sjukt att skriva det men det är inte mindre sant för det. Jag har älskat att bo i dorms för första gången i mitt liv och att dela rum med Sara. Vi har haft så fruktansvärt roligt. Skrattanfallen är oräkneligt många. När jag tänker på det inser jag att anledningen till att mitt utbyte blivit så väldigt lyckat är mycket tackvare henne! Och Sally. Gud, ja kmr sakna att bo med dem. Enda gången jag längtade lite hem var när jag låg insjuknad i halsfluss o trodde jag skulle dö. Att jag skulle trivas såhär bra hade jag aldrig vågat hoppas på och det är något jag är mycket tacksam för. Samtidigt som det gör det desto jobbigare att nu att lämna. Är inte 100% redo än. Så de är tur att det är en hel vecka kvar att klämma ut de allra sista som går av Prag ;) Fruktansvärt synd bara att den här sista veckan måste ägnas åt studier då jag har 7 st exams nästa vecka. Rent förjävligt faktiskt :( 

Hade egentligen velat åka hem runt 18-20 december så man hade kunnat ha sista helgen här nere till att bara umgås och säga hejdå till alla nära och kära man gjort sig, men jag blev tvungen att åka hem redan på fredagen den 16:e. Det innebär att det kommer bli ett extremt abrupt slut för min del. Ena dagen skriver jag två exams och dagen därpå kmr jag befinna mig i Umeå igen. Kommer kännas helt sjukt. Att liksom veta hur många som lever kvar här i den här världen medan man själv är tillbaks till verkligheten. Helt omöjligt att ta sig tillbaka. Nä, blir sentimental nu. Fifan... Men nästan hellre det än att vara kvar här längst och bara se en efter en lämna.

Plus att jag verkligen ser fram emot att träffa alla nära och kära hemma i Sverige <3 Inte minst Sofieee... Hilda & Hanna... Anna... Mamma/pappa/bror.. alla klassisar och många fler! ♥ Samt att ha en större garderob å fler kläder att välja mellan. + Kunna handla vanlig mat. Och min stora sköna säng. Min dusch!! Ja hela min lägenhet. + känns lämpligt att komma hem mitt i julmyset=) Sen efter nyår väntar en minst sagt spännande termin med många åtaganden. 

SÅ ja, det ska bli bra att komma hem trots allt. Vet att jag kommer sakna detta liv och det kommer att komma stunder då min kropp bara skriiker och längtar tillbaka enda ut i fingerspetsarna. Men sen vet jag att en termin är fullt tillräckligt med den här livsstilen å det är hög tid för min kropp att renas från öl. Den kommer må bra av att få andas nordisk luft igen.
 
Nu ska jag äta frukost och sedan plugga resten av dagen. Ska bli superkul.. naat! Well, a man gotta do what a man gotta do. Bye friends!

Som jag kommer sakna att vakna och somna intill dessa :'( Lycklig att den ena följer med tbks till umeå iaf
 

Bara en kvar

..En helg alltså
 
Ojrååe.
 
Hade egentligen tänkt skriva ett inlägg precis efter familjen for tbks till Svedska, dvs för precis en vecka sedan. Aja, det var så förbaskat roligt och härligt att ha dem här. De gav mig massa ny energi inför sista tiden här i Pragge.. tänkte jag säga... men det var ju då tröttheten lamslog mig och jag flera timmar dagtid i två dagar, skippade lektioner å hade mig haha... Riktigt dryg liten period. Men lagomt till onsdagen var man i form igen! Undra vad det berodde på. Inte lätt å hålla rätt på en familj i Prag, man blir jooo helt utmattaad. Skämt å sido! :) Det var underbart. Njöt av varenda sekund!

Tänkte lägga upp lite bilder från det här nere, men först säga några ord om helgen som varit. Egentligen inget superspeciellt. Vi har dränkt vårt rum i julpynt och försöker starta varje morgon med ett avsnitt av julkalendern. Har gått på min första hockeymatch med Sparta Praha. Har försökt komma till ro och plugga lite men insett att det är i princip omöjligt här nere om inte examinationen är dagen därpå. Har ätit en stor och jätttegod middag med vårt härliga gäng och gått på pubrunda. Har storhandlat och lagat linssoppa. Haft julbak och druckit glögg. Tittat på The Conjuring 2, Ondskan, norska serien SKAM och beställt utkörningspizza. 
 
Så nu sitter man här med kaffetåren i höger hann' och startar veckan på lugnaste måtet i vanlig ordning. Bäst att uppskatta stunden för mycket snart drar plugghetsen igång.
 
Nu - bilder!!

 

RSS 2.0