Onsdagslyx

Igår hade jag en alldeles fantastisk onsdag. Ja, helt fantastisk var den faktiskt. Lunchade först sushi med Månsson och efter jobbet blev det BBQ-middag med alla brudar. Det var så extremt gott, ni förståååår inte. Älskar att sätta guldkant på vardagen.

Snack om oönskade powernaps

Åhneeeeeeeeeeej. Jag har fått tillbaka "sova-efter-skolan-syndromet" med enda skillnad att man byter ut "skolan" mot "jobbet". Jag vet att det är faktumet att jag numera slutar 15:15 istället för 17:15 som är boven är dramat men det är INTE bra alltså. Inte bra alls=((((. Idag somnade jag vid 16.30-tiden och vaknade för typ 20 min sedan. Missade middagen och allt. Vafan?!?!? Inte en kort powenap heller. Måste rycka upp mig. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att förhindra dessa monsternapsen, men man kan ju inte konstatera att lägga sig i soffan framför TV:n inte är ett bra alternativ. Måste sysselsätta mig med något, frågan är ju bara VAD? Kan inte gå på stan varje dag efter jobbet direkt. Suck....

Och vad ska jag göra nudå, någon???? Kommer inte kunna sova ikväll:D:D:D




@swedishproblems


Vattenfall

Ja det har hänt. Jag har hamnat i en s k bloggsvacka. Har ingen lust att skriva något längre. Tragiskt va. Brukar alltid vilja blogga....... Idag har jag iallafall haft min första dag på jobbet. Eller ja, det är ju samma jobb som tidigare men det är första dagen sedan min thailandsresa. Jag fick besked om en 75-procentig anställning som kundkommunikatör på Vattenfall medan jag var i Thaiii. Fatta ni glädjen? Hur lycklig som helst blev jag. Tidigare var jag anställd via bemanningsföretaget Proffice och min anställning gick ut i mars månad. Jobbar numera 8:15-15:15 och en arbetsdag känns typ som 10 minuter. Kanonbra är det.

På tal om vattenfall så besökte vi ett vackert vattenfall på Koh Samui, kanonfint.

MIXED THAI 2012




Hemma...

Bilder (från den bästa resan jag gjort i hela mitt liv) kommer upp snart.

Mina akommor sahar langt

Hej hej alla lasarna igen. Har ar det glest mellan uppdateringarna men vi sitter faktiskt inte vid internetcafeer sa ofta. Jag tankte iallafall dela med mig av alla mina missoden som jag rakat over under resans gang. Jag har nog drabbats av allt man kan drabbas av pa en utlandsresa. Inte roligt alls egentligen men det blir lite komiskt nar man tanker efter.

1. Nastan omedelbart efter ankomst fick jag myggbett(?) over mina ben och fotter. Detta var inte det roligaste eftersom de svallde upp nagot otroligt. Min fot sag ut som en fotboll typ... Jag fick ga till pharmaciat dar jag fick tabletter och salva.
2. Magproblem, inte helt ovantat da man reser till thailand but still - not fun! Mitt under min aloe vera massage (hade brant mig pa kroppen under dagen och darfor tog jag denna slags massagen) fick jag lov att lopa hem for att jag hade sa javla ont i magen. Hahahahha.. hemskt..
3. Har i hela mitt liv fatt herpesmunsar lite da och da runt munnen, nagot som jag arvt utav min kara moder.  Och jag trodde visst lite for mycket att jag skulle fa slippa det pa denna resa (det framkallas typ av solljus), en morgon vaknar jag fullllllt med blasor i armvecket. Aven detta kravde ett besok till pharmaciat for lite salva och tabletter. Lucky me!
4. Brannskador. Och nu talar vi inte om vanlig solbranna som ar rod och svider lite, na nu pratar vi om riktiga groteska brannskador. SKadorna blev mest patagliga i mitt ansikte. Jag var inte bara rod utan jag fick aven blasor i halva fejset och det gjorde sa ont att jag knappt kunde le. Fick ga till pharmaciat igen, denna gangen fick jag antiinflammatoriska tabletter samt en salva som skulle hjalpa mot blasorna. Detta ledde till att min hud blev som skinn efterat, som typ ormskinn, som flagnar. Kunde dra bort stora hudflikar i pannan och kinden. Nu ar mitt ansikte antligen aterstallt.
5. Matforgiftning. Man ska tydligen inte kaka kyckling burritos i thailand. Visserligen var de goda, men de var inte lika roligt nar jag vaknade mitt i natten och behovte lopa till toalettstolen flera ganger for att spy. Aldrig mer kycklingburritos!! Bla.
6. Har fatt ett rivsar pa laret utav en hund som heter Rambo. Det ar en kille pa en tatueringsstudio som ager hunden och Rambo ar faktiskt jattesnall, hon blev bara lite for glad nar jag upprepande ganger sade I love you till henne. Nu har rivmarket blivit blatt som ett jatteavlangt blamarke. Har tvattat det sa det ska nog inte vara nagon fara men man blir ju lite orolig....

Sadar ja. Det var nog allt. Nu mar jag iallafall prima och hoppas att jag slipper nagra fler akommor. Har fatt tillrackligt kanner jag. Hoppas att allt ar fint med er. Om jag kunde skulle jag ha lagt in bilder men tyvarr har jag ingen kamersladd med mig... ni far vanta tills jag kommer hem den 21a! Hejda allihopa!

Halsningar fran ett varmt Thailand

Hej hej hej alla blogglasare, forstar att ni lagntar frenetiskt efter ett litet inlagg och ar otroligt nyfikna over hur vi har det har i Asien. Och jag kan bara saga att vi har det sa JAVLA bra. Toppenfint helt enkelt!!! En vanlig dag kan se ut pa foljande satt:

Vackarn ringer vid 9:30 och Hilda ar forst upp medan jag och Malle fortsatter sova som tva stockar. Efter ett par snoozningar blir Hilda forbannad och sager att vi maste kliva upp pa momangen. Da gor vi det. Vi gar da ner och bestaller var frukostbuffe av en 80arig servitris som har 1 tand och 2m langt och sjukt dalig engelska. Frukosten bestar av en kopp kaffe, tva nastan orostade vita toast och 0,5dl juice typ....... Hahah inte lyxfrulle direkt (den ingick i rummet som vi betalar typ 75 kr natten for). Sedan smorjer vi in oss som bara den och packar vara sma ryggsackar. Darefter brukar vi ga ner till stranden och ta en taxibat, en longtailbat, till nagon av alla fina paradisstrander som en liten Thailandare kor. Solar, badar, simmar, laser bocker, lyssnar pa musik, sover etcetc. Monkey Beach har pa Phi Phi ar den finaste vi besokt hittills. Da ligger vi dar till 17-tiden, sedan kommer var lilla thai och hamtar upp oss. Vi gar till vart hotellrum (som mer liknar en liten stadskrubb) duschar, chillar och ater chirre och coca cola och lyssnar pa musse. Vissa dagar maste man (sophie birgersson) smorja in sig med ett ton Aloe Vera pga de brannskador som den starka solen orsakat. Vid 20-tiden gar vi ut och ater. Igar at vi thailandsk buffe som var det godaste jag nagonsin atit.... vi ska ga dit imorgon med. Generellt sett kostar en middag runt 25-30 svenska kronor. Sedam shoppar vi lite (allt ar ackligt billigt) och kanske tar en drink eller tva. All alkohol ar ocska extremt billigt, billiga fyllor tjoho! Ibland festar vi och ibland tar vi det lugnt, beroende pa vilket humor vi ar pa. Har pa Phi Phi ar det sjukt bra festliv, mkt battre an vi trodde, strandpartyn och manga svenskar. Sedan slocknar vi i vara alldeles overdrivet harda madrasser kring 01-04-tiden till ett dovt sus av flaktarna och hoppas pa att inte bli biten av nagon kackerlacka.

JOBBIGT LIV???? Nja! Pa lordag (Hildas fodelserdag) bar det av mot Krabi dar vi ska ta flyget till Koh Samui. Vi ar riktiga backpackers :D:D Hoppas att ni har det bra i Svenneland ocksa, saknar familj och vanner... PUSS ♥

RSS 2.0