Produktiv dag!

Igår var en produktiv dag! På förmiddagen betalade vi vår hyra för hela perioden, vilken skulle betalas inom 10 dgr efter ankomst. Hyran för oss som delar rum är 5500 kr för hela vistelsen (7/9/2016-15/1/2017). Dock kommer väl de flesta åka hem runt 20 december eftersom vi exchangestudenter får skriva våra tentor redan 16 december. Men ändå, helt sanslöst billigt om man jämför med Sverige eller många andra delar av Europa.
 
Vi betalade även våra biljetter till Ice Breaking Weekend. Det är som ett event som äger rum mellan 16-18 september där ca 100 studenter åker iväg tillsammans för att lära känna varandra. Kan tänka mig att det blir del aktiviteter, partaj, massa mat och övernattning. Tidigare studenter från Umeå rekommenderar verkligen att man åker med på detta, så det kändes givet knipa en av platserna! :) 
 
Efter detta försökte försökte vi lista ut hur vi tar oss Ikea. Det finns hela två (!!) IKEA i Prag. En på vardera ände av stan. En snabb googling och vi hade en reseplan utsakad. Gick förjäkla smidigt måste jag säga. Först åkte vi vår tram som går just utanför oss i typ 15 min. Sedan bytte vi till metro och åkte typ 15 min till. Sedan var vi i princip framme. Utanför metron fanns en jättestor galleria så vi började med att kika runt där. Vi passade på att ordna passfoton då vi haft så jäkla problem tidigare att hitta fotoautomater. Nu gick vi till en riktigt fotograf som ordnade ordentliga foton oss. 
 
Sen gick vi på IKEA. Vi alla var superhungriga så vi började med att inta en klassisk köttbullelunch. Sally var överförtjust i sin mat och sitt "swedish fika" men var lite småskeptisk till dammsugaren, vilket jag ändå faktiskt kan förstå. Sen tog vi en korg och började lasta i lite prylar som vi hade planerat att köpa. Bl.a. en till kastrull, kökshanddukar, fler galgar, tandborstmuggar osv. Vårt besök gick verkligen i raketfart. Det sista vi gjorde var att plocka på oss 3st 200g maraboukakor (som vi hypat sönder för Sally) och sedan for vi hem, då vi var tvungen att hinna hem till ett Jarov-möte som började kl 18. 
 
Frukost på balkongen, sjukt skönt när det är runt 25-graderstrecket
"The two swedish blondies Sophie and Sara" som vi numera kännetecknas som

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0