N2N

Tjena. De denaste dagarna har fortsatt som tidigare; sovmorgonar, spring mellan lägenheter, nån tur till stan och givetvis festligheter på kväll- och nattetid. Även fast man inte går ut ut varje kväll så blir det nästan alltid att man åtminstone hänger på kvarterspuben Juve eller i någons lägenhet för att umgås och lär känna varandra. Kan tänka mig att detta är för att vi inte kommit in i några riktiga rutiner ännu då skolan inte drar igång på riktigt förrän måndag. Vi har fortfarande semesterhattarna på u know! Sen så är det är fortfarande så att man träffar nya ansikten varje dag. Snapchat/fb kommer väl snart att explodera pga alla nya friends man gör sig i den hastiga fart.

I förrgår var det dags för terminens första Nation2Nation. Det är ett evenemang äger rum varje tisdag särskilt för erasmusstudenter. Det roliga med N2N är att det är på en ny klubb varje tisdag. På så vis får man se o uppleva olika ställen istället för att bli uttråkad av att ständigt gå på samma klubb (hur man nu skulle kunna bli det). Så i tisdags hängde vi i Niclas och hans italienska flatmates lgh och käkade lite mat ihop! Vi lyssnade på diverse italiensk musik som Eros Ramazotti och Benny Benassi och vi svenskar fick briljera med Lorentz och Jon Henriks magiska samejojk. 

Tänkte på det, att detta är verkligen en utbytestermin med betoning på utbyte. Det är sanslöst hur mycket utbyte man får dagarna i ända. Man får inblick i andras kulturer, tankesätt och värderingar... Hur folk uppträder, tänker och agerar i det vardagliga livet. Det blir så naturligt också, dvs inte genom att agera superturist i landet eller staden i fråga. Den biten är inte att underskatta! Och jag gillar det extremt mycket! 

Efter maten gick tog vi hissen till 10:e våningen, närmare bestämt till Big G (Big Giorigio), då han hade slagit upp dörrarna för ett pre party innan N2N. Han var polare med italiernarna som vi hade ätit med. De blev sjukt mycket folk i den lägenheten och man fick väl knappa kvadratmetern per person. Men det var nice (tills damen i receptionen bankade på och varnade att polisen kommer komma om vi inte dämpar oss)! Så vi stack. Tog tramen, som nu hade omvandlats till en partytram, till klubben. N2N var hypat sedan innan, men jag kan säga att man ej blev besviken. Det var en riktigt lyckad kväll som präglades dans och teq shots bl.a.. 

Igår firade jag 1 vecka här i min nya hemstad. Med tanke på alla nya intryck, allt som hänt och alla man träffat känns det snarare som 1 månad. Men det var en lugn dag och blev inte särskilt många knop gjorda. Ett av dem var iaf att jag bokade en tvättmaskin och tvättade för första gången här nere samt insåg att vi bor ca 200m ifrån en pizzeria som gör världens godaste pizza. Thank you lord for that! 
 
Nä nu ni! Lite frulle och kaffe på detta så man är pigg å glad på brewery touren som vi ska på senare idag!
 
På denna bild, en mix av nationaliteter. Från vänster: en tysk, två italienara, två svenskar, en kines, en norsk och en dansk. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0